Groener Zoeterwoude
Helpt je om in dure tijden verstandig met energie om te gaan

Er zijn verrassende mogelijkheden om kleine besparingen in je huis te realiseren.

Wist je dat:

  • Je veel stroom kunt besparen door sluipgebruik te voorkomen? Zet elektrische apparaten altijd uit (niet op stand-by) en haal opladers altijd uit het stopcontact.
  • Je veel energie kunt besparen door een klokthermostaat te gebruiken? Een klokthermostaat zorgt ervoor dat je verwarming automatisch aan en uit gaat. Je komt thuis in een warm huis zonder dat de verwarming de hele dag aanstaat. En je kunt niet vergeten de verwarming uit te zetten. Dit gaat automatisch. Dat scheelt in energiekosten én is beter voor het klimaat.
  • Ledlampen veel minder stroom gebruiken en ze veel langer mee gaan dan andere lampen?
  • Je met een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart? Een gemiddeld huishouden bespaart met een spaardouche 7.400 liter warm water en bijna 45 m³ gas.

Besparen is altijd een goede eerste stap om te zetten, want wat je niet nodig hebt, is het eerste verdiend. Wil je meer weten, vraag  het ons en kijk voor meer tips voor besparingen in huis eens bij stap 1 van het stappenplan.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering Gebiedscoöperatie Groener ZoeterwoudeDinsdag 21 november 2023 (19:30-22:10, sluiting 22:30 uur)Swetterhage, Blankaartpark 2, 2381 AD Zoeterwoude-Dorp De Gebiedscoöperatie Groener Zoeterwoude zet zich samen met de bewoners in voor een groener,...

Lees meer

Terugleververgoeding

Als de zon schijnt, produceren zonnepanelen stroom die je direct kunt gebruiken in je huishouden. Alle stroom die je niet direct gebruikt, lever je terug aan het net. Dit wordt verrekend met de elektriciteit die je van het net afneemt. Je krijgt een...

Lees meer

Is jouw groene stroom écht groen?

Soms wordt stroom in Nederland verkocht onder de naam groene stroom en is het eigenlijk gewone stroom waar geen windmolen of zonnepaneel aan te pas komt. Controleer met de Groene stroom checker of jouw groene stroom wel écht groen is! Welke groene stroom is écht...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven