Groener Zoeterwoude
Wie is Groener Zoeterwoude?

Wij zijn inwoners van Zoeterwoude

Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden, willen we jou ook graag enthousiasmeren om duurzamer te wonen. Dit doen we vrijwillig, er zijn dus geen kosten aan verbonden. We delen graag onze ervaringen en geven je advies.

Wat willen we bereiken?

De verandering van het klimaat is steeds meer zichtbaar.  Maar waar moet je beginnen als je wilt bijdragen aan het oplossen van dit probleem? Dat kan dicht bij huis door zelf te besparen op het gebruik van energie. Je vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar bespaart ook op de kosten. Goed voor het milieu en jouw portemonnee. Wij zetten ons in voor een duurzaam Zoeterwoude, doe je met ons mee?

Wat bieden wij?

Graag laten we je kennis maken met het stappenplan.

Je kunt een energieambassadeur bij jou thuis uitnodigen. Hij of zij, ook een inwoner uit Zoeterwoude, geeft informatie en tips over de mogelijkheden om duurzamer te wonen, over isoleren en energie opwekken. We geven informatie over subsidies, die je kunt aanvragen. Lees ook eens de verhalen van inwoners die hier al gebruik van gemaakt hebben.

Daarnaast richten we coöperaties op om in de buurt groene energie op te wekken. Groene energie gewoon uit Zoeterwoude!

In onze jaarverslagen lees je meer over onze activiteiten en plannen.

Waar zijn we nog meer te vinden?

Regelmatig zijn we te vinden in Zoeterwoude, wij vertellen je dan ook graag meer over energie besparen, energie opwekken, subsidies en groene stroom inkopen.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven