Groener Zoeterwoude
Energie voor de beste prijs

Een belangrijke stap op weg naar een duurzame energievoorziening is het beoordelen van de jaarafrekening van je energieleverancier. Deze geeft inzicht in je verbruik en de bron waaruit de door jou gebruikte energie afkomstig is. Wanneer je verbruik hoger ligt dan het gemiddelde van jouw type huishouden dan is de kans groot dat er (eenvoudige) mogelijkheden zijn om energie te besparen. En wanneer jouw leverancier fossiele brandstoffen aanspreekt om de door jou gebruikte energie te produceren dan is een overstap naar een groene leverancier een eenvoudige manier om bij te dragen aan een duurzame energievoorziening. Onze ervaring leert dat je met die overstap vaak ook geld kunt besparen. Dit geld kun je weer gebruiken om andere duurzame maatregelen in je huis te nemen. Wij helpen je graag op weg.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als coöperatie organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude.

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Duurzaamheids-subsidie 2024

De gemeente Zoeterwoude heeft recent de Verordening Duurzaamheidssubsidie Zoeterwoude 2024 vastgesteld. Deze regeling kun je hier bekijken.

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven