Groener Zoeterwoude
Energieambassadeurs: Jos Atteveld

Samen met mijn vrouw woon ik in Zoeterwoude-dorp. Nu ben ik met pensioen. Ik was bouwkundedocent met belangstelling voor installatietechniek. Onze woning uit 1986 is in de loop van de tijd zodanig verduurzaamd dat we binnenkort definitief van het gas af kunnen

Het verduurzamen en energiezuinig maken van je woning kan in heel kleine stappen en over meerdere jaren worden uitgespreid. Ik kan je helpen om een goed plan voor jouw woning te maken en je bij de uitvoering ervan te adviseren. De gemeente Zoeterwoude en de landelijke overheid kunnen je hierbij financieel ondersteunen met duurzaamheid subsidies. Ook hierover kan ik je meer vertellen.

Buurtinitiatieven ondersteun ik graag samen met een burengroep. Een aanpak op buren- of straatniveau bespaart vaak kosten. Bovendien is het leuker om verduurzamen met een groep te doen. De straat of wijk wordt er gezelliger en bovenal duurzamer door.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven