Groener Zoeterwoude
Wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken

Met isoleren kun je met name je gasverbruik beperken. Afhankelijk van de leeftijd van je huis kun je kiezen voor het (beter) isoleren van het dak, de vloer, de bodem, de muren en het glas. Je vermindert niet alleen het gasverbruik. Je gaat ook een stuk comfortabeler wonen. Minder tocht, en bij goed ventileren ook minder vocht. Want isoleren en ventileren gaan samen.

Door goed te isoleren zet je meteen een stap in de goede richting om op termijn je huis zonder gas te kunnen verwarmen. Wil je meer weten, laat het ons weten en kijk eens bij stap 2 van het stappenplan.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven