Groener Zoeterwoude
Wat je zelf opwekt hoef je niet te kopen

Ook als je zo goed mogelijk hebt geïsoleerd, heb je nog energie nodig. In elk geval elektriciteit. Je kunt ervoor kiezen dit zelf op te wekken door het plaatsen van zonnepanelen. Kijk eens bij stap 3 van het stappenplan.

Heb je geen mogelijkheden om zonnepanelen op je dak te plaatsen of gebruik je meer stroom dan je op je dak kunt opwekken, word dan lid van onze energiecoöperatie Zon op Zoeterwoude.

Als je lid wordt, word je mede-eigenaar van de zonnestroominstallatie. Door geld in te leggen, koop je als het ware een stukje van de zonnestroominstallatie. Als lid heb je voordelen zoals btw-teruggave op de aanschaf van de zonnestroominstallatie en subsidie van de Gemeente Zoeterwoude. Ook deel je in de opbrengst van de opgewekte stroom en krijg je de energiebelasting terug.

Doe mee! Groener kan het niet worden!

Kijk voor meer informatie bij Zon op Zoeterwoude

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven