Groener Zoeterwoude
Wat je zelf opwekt hoef je niet te kopen

Ook als je zo goed mogelijk hebt geïsoleerd, heb je nog energie nodig. In elk geval elektriciteit. Je kunt ervoor kiezen dit zelf op te wekken door het plaatsen van zonnepanelen. Kijk eens bij stap 3 van het stappenplan.

Heb je geen mogelijkheden om zonnepanelen op je dak te plaatsen of gebruik je meer stroom dan je op je dak kunt opwekken, word dan lid van onze energiecoöperatie Zon op Zoeterwoude.

Als je lid wordt, word je mede-eigenaar van de zonnestroominstallatie. Door geld in te leggen, koop je als het ware een stukje van de zonnestroominstallatie. Als lid heb je voordelen zoals btw-teruggave op de aanschaf van de zonnestroominstallatie en subsidie van de Gemeente Zoeterwoude. Ook deel je in de opbrengst van de opgewekte stroom en krijg je de energiebelasting terug.

Doe mee! Groener kan het niet worden!

Kijk voor meer informatie bij Zon op Zoeterwoude

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering Gebiedscoöperatie Groener ZoeterwoudeDinsdag 21 november 2023 (19:30-22:10, sluiting 22:30 uur)Swetterhage, Blankaartpark 2, 2381 AD Zoeterwoude-Dorp De Gebiedscoöperatie Groener Zoeterwoude zet zich samen met de bewoners in voor een groener,...

Lees meer

Terugleververgoeding

Als de zon schijnt, produceren zonnepanelen stroom die je direct kunt gebruiken in je huishouden. Alle stroom die je niet direct gebruikt, lever je terug aan het net. Dit wordt verrekend met de elektriciteit die je van het net afneemt. Je krijgt een...

Lees meer

Is jouw groene stroom écht groen?

Soms wordt stroom in Nederland verkocht onder de naam groene stroom en is het eigenlijk gewone stroom waar geen windmolen of zonnepaneel aan te pas komt. Controleer met de Groene stroom checker of jouw groene stroom wel écht groen is! Welke groene stroom is écht...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven