BESPAREN

Groener Zoeterwoude
Helpt je om in dure tijden verstandig met energie om te gaan

Er zijn verrassende mogelijkheden om kleine besparingen in je huis te realiseren.

Wist je dat:

  • Je veel stroom kunt besparen door sluipgebruik te voorkomen? Zet elektrische apparaten altijd uit (niet op stand-by) en haal opladers altijd uit het stopcontact.
  • Je veel energie kunt besparen door een klokthermostaat te gebruiken? Een klokthermostaat zorgt ervoor dat je verwarming automatisch aan en uit gaat. Je komt thuis in een warm huis zonder dat de verwarming de hele dag aanstaat. En je kunt niet vergeten de verwarming uit te zetten. Dit gaat automatisch. Dat scheelt in energiekosten én is beter voor het klimaat.
  • Ledlampen veel minder stroom gebruiken en ze veel langer mee gaan dan andere lampen?
  • Je met een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart? Een gemiddeld huishouden bespaart met een spaardouche 7.400 liter warm water en bijna 45 m³ gas.

Kijk voor meer tips voor besparingen in huis eens bij stap 1 van het stappenplan.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Wil je zelf snel aan de slag met het verduurzamen van de energievoorziening in jouw woning? Naar aanleiding van de Wijkgerichte aanpak hebben wij een algemeen stappenplan gemaakt dat voor iedere woning bruikbaar is. Per stap hebben wij een aantal documenten opgesteld over specifieke onderwerpen. Je vindt ze in de tabellen hieronder. Klik op het onderwerp en het document opent in een nieuw tabblad. Je kunt de documenten online lezen, maar ook opslaan op je eigen device om later te lezen.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven