Groener Zoeterwoude
Zet hem een tandje lager in één minuut

ennvesteer jij ook één minuut in het klimaat? Door je cv-ketel op 60 graden te zetten, stoot je minder CO2 uit en bespaar je tot wel 60 euro per jaar op je gasrekening. Hoe werkt het?

De meeste cv-ketels zijn standaard ingesteld op 80 graden. Toch werken ze efficiënter op 60 graden. Door de temperatuur van het verwarmingswater te wijzigen naar 60 graden, verbruik je minder gas. Dat is beter voor het milieu en merk je op je energierekening. En dit zonder verlies van comfort en zonder risico op een koude douche. Want het verlagen van de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden heeft geen effect op de temperatuur van het douchewater. Met een eenvoudige handleiding kun je dat binnen één minuut zelf regelen.

Zet ‘m op 60 is een initiatief van Urgenda en cv-ketelfabrikanten. De Gebiedscoöperatie Zoeterwoude Duurzaam Wonen (vroeger bekend als Zoeterwoude Duurzaam 2030, ZD2030), ondersteunt dit initiatief van harte.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als stichting organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven