VOEDSEL

Groener Zoeterwoude
De verzamelplaats voor duurzaam

De Zoeterwoudenaars die lid zijn van de werkgroep Voedsel, zoeken samen naar oplossingen voor vraagstukken op het gebied van duurzame voeding en duurzame landbouw. We streven naar minder verspilling en naar het vergroten van de biodiversiteit. Dat doen we niet in theorie, ook willen we onze ideeën omzetten naar initiatieven in de praktijk.

Een voorbeeld. De werkgroep Voedsel heeft geconstateerd dat het kweken en verkopen van lokale voedselproducten in Zoeterwoude fragmentarisch plaatsvindt. Hierdoor weten lang niet alle bewoners van het dorp of de streek de weg naar de boer te vinden. En wie wel lokaal voedsel koopt, moet er in ons uitgestrekte dorp vaak heel wat kilometers voor afleggen. Dat kan anders!

In de werkgroep Voedsel zijn zowel de consumenten als de producenten vertegenwoordigd. Klanten en boeren. Samen zoeken we naar mogelijkheden om meer inwoners – ook uit de regio! – lokaal voedsel te laten kopen. Met elkaar streven we naar een groen resultaat:

  • Minder CO2-uitstoot door minder transport van producten.
  • Het is eerlijk en biologisch
  • Overtolligheid van voedsel kan worden beperkt.

We zijn ervan overtuigd dat we op het gebied van voedsel nog veel extra duurzaamheid kunnen binnenhalen.

Wat we al zo doen

Onze vele duurzame daden

Als werkgroep organiseren we veel leuke activiteiten, promoten wij onze missie en delen we graag al onze kennis met mede enthousiastelingen.

Bijeenkomsten

Het regelmatig organiseren van bijeenkomsten met lezingen, films, diavertoningen, praatavonden, en van excursies.

Duurzame artikelen

Advies en verkooppunt van materiaal om je huis nog duurzamer te maken zoals de duurzaamheidsbox.

Duurzame markt

Het jaarlijks organiseren van de duurzaamheids markt in Zoeterwoude

Informatiepunt

Een eigen kennisbank waar iedereen uit kan putten. Onze vele energie ambassadeurs voorzien je van de beste en meest recente informatie.

Zo blijf je op de hoogte

De laatste nieuwtjes

Opmerkelijke daling gasverbruik Zoeterwoude

In Zoeterwoude verbruikten inwoners in 2022 ruim een kwart minder gas dan in 2021, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een opmerkelijk resultaat waarmee Zoeterwoude ook de koploper van Nederland is. De vraag is: hoe...

Lees meer

Heb jij ook een duurzaam hart?

Ontvang onze mailing door je hieronder in te schrijven